Spring naar inhoud

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Netwerk van laadpunten voor elektrische fietsen

Door:
25 november 2020

Stimuleer laadpunten voor elektrische fietsen bij o.a. horecagelegenheden

Wellicht ken je al iemand die, b.v. voor zijn of haar werk de fiets neemt tussen bijvoorbeeld Gouda en Rotterdam. Dit zijn mooie fietsroutes die ook qua recreatie het nodige te bieden hebben. Voor sommige fietsers kan een elektrische fiets het verschil maken tussen het wel of niet kunnen halen van je werk. Echter, met name bij betaalbare tweedehands elektrische fietsen, zijn lange fietstochten of een heen- en terugreis op één acculading niet vanzelfsprekend.

Stimuleer daarom de plaatsing van oplaadpunten voor elektrische fietsen. Dit hoeft niet altijd m.b.v. subsidies, maar zou ook kunnen door horecagelegenheden op fietsroutes en nabij b.v. musea te promoten die voorzien zijn van laadpunten. Maar ook door het plaatsen van laadpunten op parkeerplekken voor fietsen bij wandelroutes en natuurspeeltuinen. Combineer dit eventueel met vergunningen voor seizoensgebonden kiosken (met bij voorkeur duurzame, gezonde en lokale hapjes). Op deze wijze worden ondernemers die het nu moeilijk hebben ook nog extra gesteund.

Uiteindelijk moeten deze fietsroutes, door de combinatie met recreatie, een aantrekkelijk alternatief vormen voor o.a. het nemen van de auto voor werk, een familiebezoek en  bezoek aan een museum in naastgelegen steden.

Argumenten

Argumenten voor

Nog geen reacties geplaatst

Argumenten tegen

Nog geen reacties geplaatst

Login om verder te gaan
refresh

Cancel