Spring naar inhoud

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Carpool Challenge

Door:
25 november 2020

In de Carpool Challenge nemen wijken en dorpen in Zuid-Holland om met carpoolen samen CO2 uitstoot terug te dringen.

Elke dag maken veel forenzen dagelijks dezelfde reis van hun woonplaats naar hun werk. Met de carpool challenge brengen we hen bij elkaar. In een app is te zien wie (bijna) dezelfde rit maakt en kun je met elkaar afspreken. De app houdt direct bij hoeveel CO2 uitstoot daarmee wordt bespaard en telt dit op bij de score van de betreffende wijk of dorp waar zij bij horen.
De challenge krijgt daarmee een competitie-element en zal zes maanden duren. In die tijd kunnen de carpoolers wennen aan het delen van hun auto en ook anderen enthousiasmeren om hetzelfde te doen. 
Om mensen enthousiast te maken en omdat carpoolen ook ervoor zorgt dat er minder auto's op de weg zijn, krijgen deelnemers die meer dan tien keer carpoolen 50% korting op hun wegenbelasting. Zo is iedereen een winnaar.
Maar de echte winnaar is de wijk of plaats waar door te carpoolen samen het meeste CO2 uitstoot is bespaard. De deelnemers uit deze plaats winnen een elektrische deelauto waar zijn gratis gebruik van kunnen maken, natuurlijk door te blijven carpoolen. 

Argumenten

Argumenten voor

Nog geen reacties geplaatst

Argumenten tegen

Nog geen reacties geplaatst

Login om verder te gaan
refresh

Cancel