Spring naar inhoud

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Smart Mobility Hub

Door:
26 november 2020

Automobilisten kunnen parkeren bij de hub. Met openbaar vervoersverbindingen, deelfietsen- en auto's reizen mensen door naar de stad/dorp

Een Smart Mobility Hub ligt strategisch gelegen naast de op- en afrit van een snelweg. De hub biedt de mogelijkheid voor automobilisten om de auto te parkeren en over te stappen op snelle openbaar vervoersverbindingen, elektrische deelfietsen,- scooters- of auto's, een (duurzame) taxi of een carpoolauto. Vanuit hier reizen de mensen vervolgens door richting de stad, een dorp of een bedrijventerrein. De elektrische/waterstof aangedreven vervoersmiddelen worden opgeladen/afgetankt door zelf opgewekte energie uit zonnepanelen, windenergie en eventuele andere toekomstige technieken. 

Een extra overstaplocatie. Overstappen was al niet leuk en een extra overstap zal dit in eerste niet verbeteren. Maar voorzieningen kunnen het wachten wel aangenamer maken. Een hub biedt daarom ook een zogenaamd "hospitality plein" waar reizigers de mogelijkheid krijgen warm en droog te kunnen wachten op het openbaar vervoer, iets te eten of drinken te kopen, naar het toilet te gaan, et cetera. Maar een hub biedt nog meer voordelen voor reizigers. Het is bijvoorbeeld mogelijk om reizigers om hun pakketjes te verzenden en ontvangen via pakketkluizen (bijv. Izipack).

Op verschillende plaatsen komen ook lokale hubs of dorphubs. Deze overstaplocaties zorgen voor een betere verbinding tussen dorpskernen en een afname van verkeersbewegingen, waardoor de verkeersdoorstroming verbetert en verkeersveiligheid toeneemt. 

Ook is een Smart Mobility Hub goed te combineren met een goederen hub.  Een goederen hub biedt de mogelijkheid om goederen van verschillende verladers te bundelen, waardoor het aantal verkeersbewegingen afneemt en veel onnodige kilometers worden bespaard. Vanuit deze hub worden goederen gedistribueerd door duurzame vervoersmiddelen als een elektrische bestelbus of een cargobike (bakfiets). 


Argumenten

Argumenten voor

Nog geen reacties geplaatst

Argumenten tegen

Nog geen reacties geplaatst

Login om verder te gaan
refresh

Cancel