Spring naar inhoud

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

HOV lijn (2+)

Door: Stok
27 november 2020

HOV staat voor High Occupancy Vehicle Lanes, oftewel een carpoolstrook. Hierop mogen alleen auto’s rijden met meer dan 2 inzittenden.

Om in Nederland de files te verminderen zijn er twee oplossing: het aantal auto’s omlaag brengen of meer rijstroken toevoegen. Mijn idee is een simpele aanpassing om het aantal auto’s te verminderen. 
Een nieuwe rijstrook wordt geïntroduceerd: HOV-baan. Op deze rijbaan mogen alleen auto’s rijden waar 2 of meer inzittenden zijn (dit kan ook met 3, dus de effectiviteit van 2 of 3 zou onderzocht moeten worden). Dit soort banen worden in Amerika al gebruikt om files tegen te gaan. Vaak vind je daar 3+ banen, maar er komen ook 2+ banen voor. Door deze banen zal er meer gecarpoold worden, omdat mensen niet graag in de file staan en dus ook van de andere rijstrook gebruik willen maken. De regel op deze rijstrook kan bijvoorbeeld alleen gelden tijdens de spits. 
De aanpassing is simpel, omdat er voor dit idee geen extra rijstroken aangelegd hoeven te worden. Een bestaande rijstrook wordt voorzien van de ruiten op de weg (zie afbeelding) en borden, om aan te geven dat dit een HOV-baan is. 

Kortom, door deze simpele aanpassing zal het aantal auto’s op de weg verminderen en er zullen dus minder files ontstaan. 


Argumenten

Argumenten voor

Nog geen reacties geplaatst

Argumenten tegen

Nog geen reacties geplaatst

Login om verder te gaan
refresh

Cancel