Spring naar inhoud

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Reizen en transport beter plannen

Door: Machiel
5 december 2020

Organisaties of personen die een activiteit plannen, waarvoor gereisd moet worden, krijgen vooraf inzicht in verwachte verkeersdrukte.

Een plug-in voor de meest gebruikte agenda-programma's, waarbij inzicht kan worden verkregen hoe het totaal van de andere agenda's in de provincie het verkeersnet gaan belasten. Uiteraard moet de plug-in ook geschikt zijn voor planningsprogramma's van transportbedrijven en OV-bedrijven, 'spoortboekjes' en andere routeplanners.
Door de plug-in in te schakelen krijgt de gebruiker inzicht en wordt centraal zijn planning opgeslagen, die daarmee weer anderen kan informeren. De informatie (uiteraard anoniem) kan ook interessant zijn voor verkeerspolitie, wegwerkers, interactieve routeplanners voor ambulances etc. In tegenstelling tot de huidige verkeersinformatie, die alleen de actuele situatie geeft, biedt dit systeem inzicht in de situatie op lange termijn. Met behulp van kunstmatige intelligentie, seizoensinvloeden en steeds rijker wordende historische data, kan de informatie nog verder verfijnd worden.  Door met een beperkt aantal grote organisaties te beginnen kan al snel een 80% (informatie) - 20%(deelnemers)  en mogelijk zelfs 90-10 inzicht verkregen worden met hoge betrouwbaarheid tegen geringe inspanning.

Argumenten

Argumenten voor

Nog geen reacties geplaatst

Argumenten tegen

Nog geen reacties geplaatst

Login om verder te gaan
refresh

Cancel